Monday, 9 August 2010

Mijn vakantie in: España!!

Een paar dagen geleden had ik beloofd om over mijn vakantie in Spanje te bloggen, nou dit is het dan! Ik zal van dag tot dag vertellen wat ik heb gedaan(met foto's) ik hoop dat jullie het een beetje leuk vinden... Ik post normaal altijd over mode, maar een vakantie bestemming is ook leuk voor de verandering toch!
Dag 1: De heenreis
Zo rond 11 uur vertrokken mijn moeder en ik naar schiphol, dat was geen lange reis want we wonen in Hoofddorp dus pakten we gewoon de bus.
Hier zit ik op mijn koffer:
Eenmaal op Schiphol aangekomen gingen mijn moeder en ik regelrecht naar de Starbucks!
Schiphol:
Mijn moeder(check haar bandplooi broek):
Mmm Starbucks!:

Spanje vanuit het vliegtuig:
Eenmaal in Spanje aangekomen op Girona Aeropuerto konden we meteen de koffers van de band afhalen, en naar de Sudtours bus lopen. Het fijne van zo'n reisorganisatie is dat je veel informatie krijgt, dus toch niet helemaal 'alleen' op vakantie gaat. De busreis duurde ongeveer een half uurtje, want wij bleven in Santa Susanna, Costa del Maresme. Dat ligt tussen Girona en Barcelona. Toen we bij het hotel aankwamen was het al rond 9 uur, dus konden we meteen eten( ja ze eten in Spanje erg laat). Na het eten gingen we even de buurt verkennen, nou daar kwam niet zoveel van want wat bleek: er is elke avond een mini markt aan de boulevard(die nou toevallig net achter het hotel ligt). Ze verkopen daar afwisselende spullen, van sieraden tot cocktails.
Het hotel:

Dag 2:
We hadden een soort van informatie bijeenkomst in Beachclub Maui, dat was erg leuk Maui is erg gezeliig, tijdens de bijeenkomst kregen we veel tips. Je kon excursies boeken o.a. de Barcelona Camp Nou tour en Water World. We hebben alleen die van Barcelona gedaan. Verder zijn we een beetje gaan wandelen in Santa Susanna en Malgrat de Mar.


Dag 3: Barcelona Camp Nou tour
Dit zou een lange dag worden, dus na het ontbijt gingen we direct naar Malgrat de Mar voor de markt.De markt is een echte aanrader! Zo rond een uurtje of 1 gingen we weer terug naar het hotel voor de lunch.
De Markt:

Na de lunch werden we opgehaald door de bus om naar Barcelona te gaan voor de tour. De busrit duurde een uur, en er was een Nederlandse gids die vertelde over alle bezienswaardigheden. Als eerste reden we langs een bijzonder gebouw: het heeft iets te maken met de waterleidingen van Spanje, en 's avonds geeft het mooie lichten, helaas reed de bus te snel dus heb ik alleen een foto kunnen maken zonder alle lichten:
Als je naar Barcelona gaat kan je hem niet missen: De heilige familie kerk van Gaudi, ze zijn al ruim 126 jaar bezig en het gaat nog zeker 30 jaar duren voordat de kerk af is. Maar klaar of niet het is prachtig om te zien.
De Kerk:


Na de kerk gingen we naar de rand van Barcelona om naar het stadion van FC Barcelona te gaan, beter bekend als Camp Nou. Daar hebben we de Camp Nou Experience Tour gedaan, je gaat dan door bordjes te volgen het hele stadion af. Het is echt heel indrukwekkend en bijzonder om dat mee te maken.
Camp Nou:

De Tour:Het veld:


De kleedkamer:

FC Botiqa:
De Fonteinen Show & Het Paleis(het is een museum):

Het was zeker een geslaagde dag, we waren rond 23.30 uur weer terug in Santa Susanna.
Dag 4: Shoppen in Barcelona
We gingen rond 10.00 uur met de trein naar Barcelona om te shoppen, en dat is zeker gelukt! Alleen niet op de Ramblas.. Ik vind de Ramblas zelf niet zo leuk, maar gelukkig zijn er nog meer leuke straatjes in Barcelona!
Plaza Catalunya:

De Ramblas:


Dag 5: Calella
Calella is de hoofdstad van de Costa del Maresme, er is een heel leuk winkelcentrum! Ook zeker een aanrader! Ik vind Calella leuker dan de Ramblas maar dat is mijn mening, het beste is om het zelf maar te beoordelen.
Calella:


Dag 6: Naar het strand
Na een paar drukke dagen besloten we het nu wat rustiger aan te doen, dus gingen we naar het strand. En we zijn daar dan ook de hele dag gebleven. Ik heb alleen geen foto's want er wordt erg gewaarschuwd voor zakkenrollers dus heb ik mijn camera maar in de hotelkamer laten liggen. Maar ik ga gewoon vertellen hoe de kust eruit ziet! De zee is best woest, de golven kunnen behoorlijk hoog worden. Het water is mooi blauw en lekker koud. Het strand is niet echt van zand maar van mini steentjes die hetzelfde voelen als zand. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen, Je hebt geen last van 'zandbenen' als je nat op het strand loopt, maar na het zwemmen zitten er allemaal mini steentjes in je bikini, dus doe je bikini uit in de badkamer! Dat scheelt een hoop(schoonmaak) werk.
Dag 7: De buurt verkennen(alweer)
De laatste (volle) dag gingen we opzoek naar souveniertjes, en we gingen een beetje wandelen rond Malgrat de Mar en Santa Susanna. Zelfs na al deze dagen hebben we maar een kwart gezien vaan de Costa del Maresme, dus we gaan zeker nog een keer terug!
Dag 8: De terugreis
Aan alle leuke dingen komt een eind.. Helaas ook aan deze geslaagde vakantie. Op dinsdag is er ook een markt in Santa Susanna, dus een uurtje voordat de bus ons kwam ophalen zijn we nog even voor de laatste keer de markt opgegaan.
Girona Aeropuerto:

Dat was mijn vakantie!
Spanje gaat mij nog vaak zien!
xxxxSavannah!!!
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig